Szabadulj meg a kifogásaidtól!

Emlékszel arra, amikor el akartál jönni órára de aztán “képtelen voltál”? Emlékszel, amikor fel a kartál kelni reggel korán és Istennel lenni és mégis “képtelen voltál”? Emlékszel, amikor szeretni akartál valakit és vele lenni, de mégis úgy döntöttél “képtelen vagy”?

A földön minden problémának ez a forrása “képtelen vagyok”. Felmentést ad a dharmánk, tudatos utunk, sorsunk alól. Meg kell tisztítanunk, erősítenünk az akaratunk annyira, hogy a kifogás meg se érinthessen. A Kundlíni Jóga elveszi a kifogásokat és odaadja a kiválóságot.

Minden cselekvésnek van következménye. Amikor teszünk valamit, a következmény ott lesz. Ha nem akarod a következményt, ne tedd. Legyen ennyi uralmad! Urald a kifogásaidat!

Ennek a krijának a gyakorlása ad egy ritmust. Amikor az életed ritmusban van, a kifogás megszűnik.

Yogi Bhajan

get_rid_of_your_couldntTartás: Ülj egyenes gerinccel, könnyű ülésben, mintha maga Buddha lennél.

Kezek: Keresztezd a mutató és középső ujjaidat, a hüvelykujjaddal fogd le a másik kettőt. Hajlítsd a könyököd és hozd a kézfejed a füleddel egy vonalba.

Szemek: Csukva

Mantra: Zengesd HAR a köldöködből a Tantric Har (Simram Kaur és Guru Prem Singh előadásában) ritmusában. Legyél folyamatos, egyenletes.

Idő: 11 perc

Befejezés: Lélegezz be mélyen, tartsd. Hagyd hogy a lélegzeted és amantra benned rezegjen. Kilégzés. Ismételd még egyszer. Végül mélyen és erősen lélegezz be, tartsd és húzd be a köldököd amennyire csak megy. lélegezz ki és pihenj.

Ezt a meditációt megtalálhatjátok a Sucsess and Spirit című könyvben.