Paramdev Kaur (Orsi)

„A jóga azt jelenti…
… egyesülve lenni. Amikor egyesülsz a lelkeddel és azzal, 
aki a lelkedet adta neked, az a jóga.”
Yogi Bhajan

Szat Nam! Három kisgyermek édesanyja és jógatanár vagyok. Mérnöknek tanultam, de mégsem az lettem. Ehelyett azt az utat választottam, ami engem feltölt és a kiteljesedés felé vezet. Ez a Kundalíni Jóga útja. Közelebb visz a belső önmagamhoz, segít megértenem és kiterjesztenem magam, megsemmisíteni az egóm szabta korlátokat.

2006-ban, az első várandósságom alatt/miatt ismerkedtem meg a jógával, a kismamajógával. A legelső élményem ez volt: “Ilyen jót még életemben nem nyújtózkodtam!” Annyira megfogott, megérintett ez a mozgásforma, hogy szülés után egyszerűen ismét el kellett kezdenem jógázni. Egy női jóga órára jártam, az addigi jógatanáromhoz. Látta a vonzódásomat a jóga iránt és ő ajánlotta, hogy menjek el egy hétvégi műhelyre. Amikor odamentem még nem tudtam mire vállalkozom és hogy hova fog ez vezetni. Az volt az első alkalom, hogy a Kundalíni Jógával találkoztam. Hihetetlen energia áramlott keresztül rajtam azon a hétvégén. “Ez az ami nekem való! Ezt akarom csinálni!” volt a felismerésem. Ettől a pillanattól kezdve vezetett ide az utam. Amikor meghallottam, hogy tanárképzőt szerveznek, teljes lelkesedésemmel jelentkeztem már látatlanban is. Az ezután következő időszakban annyi hétvégi műhelyen vettem rész, amennyin csak tudtam. 2010 szeptemberében indult a tanárképző, lelkesen és várakozással telin hallgattuk Satya Singh első óráját. Egy év elteltével, 2011 augusztusában vizsgáztunk Kundalíni Jóga tanárként.

10 évig jártam a Műszaki Egyetemre, de az utolsó 3 évben már tudtam hogy nem akarok a szakmában dolgozni, bár azt még nem tudtam, hogy mit akarok dolgozni. Nem is fejeztem be.  Az egyetemen ismerkedtem meg a férjemmel, házasodtunk össze, született két gyönyörű, nagyon huncut, határozott akaratú és egyéniségű lányunk. Az ő születésük, a két szülésem élménye az ami nagyon határozottan visz a szüléssegítés, kismamajóga irányába.

Azért jógázom mert azt érzem hogy ez nekem jó. Közelebb visz a belső önmagamhoz, segít megértenem és kiteljesítenem magam. A testem mindig hálás ezért a figyelemért, néha izomlázas, vagy fáradt tőle, de a jóleső érzés az állandó. Nagyon érzem, észreveszem, hogy mennyi minden változott a gondolkodásomban, világszemléletemben, és a hétköznapi dolgokhoz való viszonyulásom az elmúlt évek alatt. Nagyon sok játszmát, amiben a körülöttem lévők pörögnek, kívülről látok. Számomra a jóga a tudatosság fokozását jelenti. Azért tanítok, mert attól, hogy átadhatom a Tanítást és az élményt, tapasztalatot másoknak, én is több leszek.

A Kundalíni Jóga hagyományában spirituális nevet használunk. Ezt bárki kérhet, aki úgy érzi, hogy egy új irányba szeretne elindulni az életében a jóga segítségével. Paramdev annyit jelent: olyan jó mint egy angyal. Ezt a nevet kaptam, nem választottam. Ez egy küldetés, cél amit el kell érnem.

Ez a honlap azért született, hogy ezen keresztül is meg tudjak osztani veletek. Hogy elérhetővé tudjak tenni minél több dolgot magyarul a Kundalíni Jóga tanításai közül, krijákat, cikkeket, előadásokat, recepteket, vagy bármit, ami érdekes lehet és a témához kapcsolódik. Hogy kapcsolatot tudjak tartani a tanítványaimmal és veletek, vagy bárkivel, aki érdeklődik a Kundalíni Jóga iránt, vagy kérdése van.

Rólam írták: joga.blog.hu

Paramdev

unnamed