Keringési rendszer és mágneses mező

A vér a sejtseid mentőkötele. Tudtad, hogy a vérsejtek a különböző mágneses hatásokra máshogy viselkednek? A 1-4 gyakorlatok megemelik és süllyesztik a vérnyomást és fokozzák a keringést a végtagokban és a fejben. Az 5-7 gyakorlatok magnetizálják és feltöltik pránaerővel a vért. Ez olyan, mint a friss vér átömlesztése. Az utolsó gyakorlat keringésre készteti az új energiát hogy áthassa az egész testet. A rönkforgással megszilárdítod ezeket a hatásokat miközben erősíted a köldököt a nap további részére.

1. Feküdj a hátadra, egyenes karokkal a tested mellett, sarkak, lábujjak összeérnek. Nyomd előre a lábujjaidat. Folytasd a lábujjak lenyomását egyre erősebben 1 percig. Aztán emeld a sarkadat 15 cm magasra nyújtott lábbal. Kezdj hosszú mély légzésbe. A fejedet tartsd lazán a földön és folytasd 3 percig.

2. Relaxálj hulla pózban 2 percig

3. Ismételd az 1. gyakorlatot. Nyomd le a lábujjaidat olyan erősen amennyire csak tudod. Tartsd 1 percig, aztán emeld a sarkad mindössze 7-8 cm magasra. Gyökérzár. Pihenj.

4. Relaxálj hulla pózban. Vonatkoztass el a testedtől. Képzeld azt hogy nincs se lábad, se karod, se tested, se fejed. Folytasd 2 percig.

5. Ülj könnyű ülésben. Tedd a kezedet a válladra, ujjakat előre, hüvelykujj hátra. Kezd hosszú mély légzésbe 3 percre. Befejezéshez: belégzés és mentálisan keringesd a prána energiát. Kilégzés és pihenj.

6. Bal orrlyukas légzés: Csinálj antennát a jobb kezedből, mutassanak egyenesen fölfelé az ujjaid, a hüvelyujjad épp zárja be a jobb orrlyukad. Kezdj hosszú mély légzésbe a bal orrlyukadon át 5 percre. Belégzés, tartsd 30 másodpercig, engedd, hogy az energia keringjen a testedben. Kilégzés.

7. Nyújtó póz: Feküdj hanyatt. Emeld a lábujjaidat és a fejedet 30 cm-re a talajtól. Tarts ki! Lélegezz természetesen 2 percig, aztán kezdj tűzlégzésbe 1 percre, hogy elmúljon a fájdalom. Belégzés, tartsd, és pihenj.

8. Mély relaxáció gongra vagy hosszú Szat Nam zengetésre vagy bármelyik Astang Mantra gyönyörű változatára. Lazíts 10 percig. Aztán körözz a csuklóddal, bokáddal és nyújtózkodj a gerinceddel.

9. Rönk forgás: Feküdj hanyatt karokkal a test mellett, lábak teljesen mereven nyújtva. Kezdj forogni. Képzeld, hogy a tested egy rakás összekötözött farönk. Fordulj át meg át, a karjaid és lábad használata nélkül.

10. Pihenés nélkül , feküdj hanyatt, nyisd ki a szád és kezdj hangosan nevetni. Engedd ki az energiát a tüdőn át. Pihenj 1 percig, aztán nevess megint. Pihenj.

Ez a krija a Sadhana Guidelines című könyből származik.

Ezt a kriját letöltheted itt.